Kappa – kas tas par zīmolu? Itāļu dizains sporta stilā

meitene un zēns Kappa zīmola sporta paģērbā

„Kappa” ir itāļu zīmols, kas pirmais Itālijā kļuva par „Juventus” futbola kluba oficiālo sponsoru. Zīme, kurā ir attēlots zēns un meitene, kas sēž atspiedušies viens pret otru ar mugurām, veido vienu no atpazīstamākajiem logotipiem visā pasaulē. Iepazīsti „Kappa” zīmola vēsturi, un noskaidro kas ir tā starptautisko sasniegumu pamatā.

„Kappa” – sporta apvienojums ar itāļu dizainu. Tā piedāvājumā atradīsi sporta apģērbu, apavus un aksesuārus.

„Kappa” ir zīmols, kura vēsture saistās ar sportu. Kopš tā pirmsākumiem, tas ražoja dažādiem sporta veidiem un ikdienas nēsāšanai paredzētu apģērbu, apavus un aksesuārus. Izcila kvalitāte un mūsdienīgās tehnoloģijas savijas zīmolā ar itāļu stilu, ko novērtē modes lietpratēji visā pasaulē.

„Kappa” zīmola vēsture aizsākās 1956. gadā, kurā itāļu Vitale ģimenes apģērbu ražošanas uzņēmumam (kas tika dibināts 1916. gadā) tika atgriezta bojātu zeķu partija. Pēc šī notikuma radās ideja marķēt zeķes ar burtu „K” (no vācu valodas „Kontrolle“, kas nozīmē to, ka kvalitātes kontrolei tiek pievērsta īpaši liela nozīme). Tādā veidā zīme, kas sākotnēji bija iecerēta kā kvalitātes garantijas zīme, drīz vien kļuva par „Kappa” zīmola simbolu.

Noteikti zini, kā izskatās „Kappa” zīmola logotips. Tas attēlo vīrieša un sievietes siluetu, kas sēž vērsti ar mugurām viens pret otru. Tomēr ne visi zina, ka šis izteikti raksturīgais „Kappa” zīmola identitātes elements ir radies fotosesijas ietvaros, kas tika rīkota par godu „Beatrix” zīmolam, kurš arī piederēja itāļu Vitale ģimenei.

2019. gadā „Kappa” svinēja zīmola logotipa, kuru uzņēmums dēvē par „Omini”, 50. izveidošanas gadadienu. Kā notika svinības? Maiami pilsētā „Art Basel” pasākuma laikā notika īpaša uzstāšanās, kurā logotips tika atveidots 50 dažādās versijās.

Jau daudzus gadus „Kappa” zīmola dzīslās plūst mīlestība pret sportu. Svarīgākais notikums, kuru ir vērts minēt ir tas, ka 1979. gadā „Kappa” kļuva par oficiālo „Juventus FC” kluba sponsoru. Zīmolam raksturīgais logotips parādījās uz spēlētāju krekliem, pateicoties kam, zīmols ieguva atpazīstamību. Tas bija pagrieziena punkts „Kappa” panākumu ceļā un arī pirmais šāds gadījums itāļu sporta vēsturē.

„Kappa” atbalsta ne tikai futbola spēlētājus, bet arī citus sporta veidus. 1984. gadā ikoniskais „Kappa” logotips rotāja ASV vieglatlētikas izlases kreklus Olimpiskajās spēlēs Losandželosāgā. Itāļu zīmols ir pārstāvēts arī slēpošanas pasaulē – tas piegādā funkcionālo apģērbu un ekipējumu. Zīmola klāstā ir apavi futbolam, telpu futbolam, kā arī pārgājienu vai trenažieru zāles apavi, kurus atradīsi eapavi.lv veikalā.

Arī zīmola „Kappa” piedāvātie produkti ir paredzēti visiem, kas ikdienā novērtē sportisko stilu. Tāpat kā vairums sporta zīmolu, arī „Kappa” apavi un apģērbs ir īsta pērle ielu modes cienītājiem. Turklāt apģērbu un apavus, kas apzīmēti ar slaveno „Omini” logotipu, nēsā patiesas stila ikonas. Kendala Dženere izvēlas melnu treniņtērpu, savukārt viņas māsa Kailija dod priekšroku sarkanām, spīdīgām biksēm ar svītrām sānos. Starp „Kappa” zīmola faniem ir arī tādas zvaigznes kā Hailija Bībere, Sofija Ričija, Bruklins Bekhems un Luiss Hamiltons.

„Kappa” regulāri sadarbojas ar citiem zīmoliem. Piemēram, veidojot kopīgu kolekciju ar amerikāņu zīmolu „Juicy Couture”, kuru popularizēja Sofija Ričija.

„Kappa” zīmola botas pirmām kārtām nozīmē komfortu. Itāļi ražotāji ir pazīstami ar augstas kvalitātes ērtu apavu izgatavošanu, un Kappa sieviešu apavi nav izņēmums. Turklāt tās veiksmīgi iekļaujas aktuālajās tendencēs. eapavi.lv veikalā piedāvājumā atradīsi gan klasiskās botas baltā krāsā, gan melnās krāsas modeļus, kas būs lieliski noderēs rudens dienām, gan apavus pasteļtoņos. Pievērs uzmanību arī 2024. gada vasaras/rudens sezonas modernākajam modelim jeb čībām uz pirksta!

Papildus iepriekš minētajiem telpu futbola apaviem starp vīriešu „Kappa” zīmola apaviem atradīsi arī daudzus ikdienas gaitām piemērotus modeļus. Kuriem no tiem ir vērts pievērst uzmanību? Botas ar paaugstinātu augšējo daļu veido ielu stila esenci. Atzinību ir izpelnījušies arī modeļi kontrastējošās krāsās: melnā un baltā vai sarkanā, baltā un melnā. „Kappa” piedāvā arī apavus ar rievotu zoli, puszābakus vai pārgājienu apavus.

modeļi sporta tērpos un Kappa zīmola apavos
eapavi.lv veikalā atradīsi „Kappa” apavus viņai, viņam un bērniem.

„Kappa” ražo arī bērnu apģērbu un apavus. Kas tos raksturo? Daži modeļi, piemēram, izgatavoti no īpaša tīklveida materiāla un putu zoles ir nepārspejami viegli. Savukārt modernās krāsu kombinācijas uzrunā šī itāļu zīmola visjaunākos cienītājus. eapavi.lv veikalā atradīsi Kappa zīmola apavus zēniem un meitenēm katram gadalaikam.

Kappa zīmols – sporta zīmols ar itāļu dizainu, kas pavisam noteikti ir jāzina!

Orģinālā raksta tekstu bloga eapavi.lv vajadzībām ir tulkojusi un pielāgojusi Katrīna Paškeviča
Pievienojies mūsu Jaunumu biļetenam (sīkāka informācija Noteikumos) un...saņem 10€ atlaidi pirmajiem pirkumiem!*